27 Eylül 2020 / Çıfıt Kalesi Günübirlik Doğa Yürüyüşü

Merhaba sevgili Olympos’lular,
Olympos Dağcılık Kulübü olarak, uzun aradan sonra nihayet 27 Eylül pazar günü, Çıfıt Kalesine doğa yürüyüşü yapacağız.

Yürüyüşümüz yaklaşık 9 km civarında olacak. Öğle molasında denize girilebilecek. Girmek isteyenler hazırlıklı gelsin. Ayrıca suda giyebileceğiniz sandalet ya da ayakkabı getirmeyi unutmayın. En son adaya geçerken dizlere kadar sulara gireceğiz. Bir de o bölümü yürürken rahat geçmek için dizden fermuarlı şort olan pantolununuz varsa onu giyerseniz iyi olur. Ya da ayrıca şort getirebilirsiniz.

Kahvaltımızı Güzelbahçe yakınlarında yapacağız.

Öğle yemeği molamız doğada kendi getirdiklerimiz ile olacaktır.

Servis güzergahımız aşağıdadır.
1 araç: saat 07:15 da Karşıyaka Girne Caddesinden geçerek, Bostanlı camisine gelecek.
Saat 07.20 te Bostanlı camisinden hareket ederek, Karşıyaka iskeleye gelecek,
saat 07.30’de Karşıyaka iskeleden hareket edecek ve Alaybey’den geçerek , Konak’a devam edecektir.

2.aracımız,
Bornova Hükümet Konağından saat 07.30’da hareket edecek olup, Özkanlar-Çamkıran- Bornova öğretmenevi – Folkart meydanı’ndan geçerek Konak’a devam edecektir.

Araçlarımız, Konak’ta, Konak Pıer-iskele arasındaki otobüs duraklarından saat 08’00’de hareket edecek olup , daha sonra Sahil yolu ile Üçkuyulara devam edecektir.
Saat 08.15’de Üçkuyular Opet önünden binebilirsiniz.

Gelmek isteyenler mutlaka bilgi vermelidir.

Önemli Not: Yeni uygulama ile faaliyete katılan herkes için HES kodu gereklidir. HES kodunuzu e-devletten anında alabilirsiniz.

Daima, sevgiyle, dostlukla kalın…

İletişim: İlhan Efe Tel: 532 442 30 83

Önemli Uyarılar: Yürüyüşe katılacak arkadaşlar, ayakkabınızın yürüyüş için uygun olmasına dikkat etmelisiniz. Ayak bileğinizi saran, esnek, rahat ve mümkünse tabanı kalın bir ayakkabı olmalıdır. Yürüyüşte kullandığınız giysilerinizin çabuk kuruyan, hafif , az yer tutan termal giysiler olması önemlidir. Dar, geç kuruyan pamuklu giysiler yürüyüşte sizi rahatsız eder. Yürüyüş sırasında vücut ısımız yükseldiği için, hava soğuk bile olsa, kalın giysiler ile yürümek zorlaşır. Dolayısıyla, olabildiğince katmanlı giyinmeli, terledikçe katmanı azaltmalısınız. Yürüyüşte kullandığınız çantanın, omuzlarınızı acıtmayacak, dengenizi bozmayacak dağ çantası olması önemlidir. Mevsime göre çantamızda yedek giysi, yedek çorap, yağmurluk, kafa lambası, yara bandı düdük, tozluk, güneş gözlüğü, güneş kremi olmalıdır. Yürüyüşlerde öğle yemeğimizi doğada yediğimiz için, herkes kendi yiyeceğini , içeceğini kendisi getirmelidir. Gidilen rotadaki su durumuna göre yeterli miktarda suyunuz kesinlikle olmalıdır. Yemek molasına kadar, kaybedeceğiniz enerjiyi karşılamak için yanınızda kuru üzüm, kuru kayısı gibi atıştırmalıklar bulundurmanızı öneririz. Yürüyüş esnasında rehberin önüne geçilmemeli,, artçının arkasında kalınmamalı, alkol ve sigara kullanılmamalıdır. Organik olan çöpler, görüntü kirliliği olmayacak şekilde bir kayanın dibine bırakılabilir, ancak organik olmayan tüm çöplerimiz, kesinlikle şehre geri getirilmelidir. Doğa’da hiçbir şey bırakmıyoruz, tüm çöpleri topluyor, bırakılan izleri siliyoruz. Getirdiğimiz her şeyi geri götürüyoruz!