14 Ocak 2018 / Emiralem-Temnos-Gölet-Görece Doğa Yürüyüşü

Merhaba sevgili Olympos’ lular,
Olympos Dağcılık Kulübü olarak, 14 Ocak pazar günü, doğa yürüyüşümüzü , Emiralem-Temnos-Gölet-Görece parkurunda yapacağız.
Yürüyüşümüz tek grup olarak yapılacaktır. Yürüyüşe, Menemen-Emiralem.e bağlı Görece Köyünden başlayacağız.Öncelikle, terk edilmiş eski Görece’den geçerek, Çiçekliçam tepesindeki gölet kenarında öğle molası yapacağız . Dönüş yolu üzerinde, aşağıda tarihi yazılı, (ayrıca, yöre halkının define aramak için kazı yaptığı) Temnos.u görüp kısmen paralel bir rotadan, başladığımız köye geri döneceğiz. Parkur 13,5 -Km, olup, orta zorluktadır

Kahvaltımızı Görece köyünde kendi getirdiğimiz kahvaltılıklarımız ile yapacağız. Öğle yemeğimiz doğada, yine kendi getirdiklerimiz ile olacaktır.

Servisimiz, Konak’tan, İzmir Büyükşehir Belediyesi önünden saat 08.00’de, hareket edecek olup. Saat 08.10’da Bayraklı Folkart önü, Smyrna Meydanından devam ederek, saat 08.20’de Karşıyaka iskele karşısı, öğretmenevi önünden, daha sonra da Girne Caddesinden geçerek, Anadolu Caddesine çıkacaktır. 2.araç kalkması durumunda Bornova merkezden de araç olacaktır. Ayrıca sayfada duyurulacaktır.

Araç organizasyonu açısından gelmek isteyenler mutlaka bilgi vermelidir.

Daima, sevgiyle, dostlukla kalın….

İletişim: Selda Ketenci Tel: 533 227 97 14

Önemli Uyarılar:Yürüyüşe katılacak arkadaşlar, ayakkabınızın yürüyüş için uygun olmasına dikkat etmelisiniz. Ayak bileğinizi saran, esnek, rahat ve mümkünse tabanı kalın bir ayakkabı olmalıdır. Yürüyüşte kullandığınız giysilerinizin çabuk kuruyan, hafif , az yer tutan termal giysiler olması önemlidir. Dar, geç kuruyan pamuklu giysiler yürüyüşte sizi rahatsız eder. Yürüyüş sırasında vücut ısımız yükseldiği için, hava soğuk bile olsa, kalın giysiler ile yürümek zorlaşır. Dolayısıyla, olabildiğince katmanlı giyinmeli, terledikçe katmanı azaltmalısınız. Yürüyüşte kullandığınız çantanın, omuzlarınızı acıtmayacak, dengenizi bozmayacak dağ çantası olması önemlidir. Mevsime göre çantamızda yedek giysi,yedek çorap, yağmurluk, kafa lambası, yara bantı düdük,tozluk, güneş gözlüğü, güneş kremi olmalıdır. Yürüyüş-lerde öğle yemeğimizi doğada yediğimiz için, herkes kendi yiyeceğini , içeceğini kendisi getirmelidir. Gidilen rotadaki su durumuna göre yeterli miktarda suyunuz kesinlikle olmalıdır. Yemek molasına kadar, kaybedeceğiniz enerjiyi karşılamak için yanınızda kuru üzüm, kuru kayısı gibi atıştırmalıklar bulundurmanızı öneririz. Yürüyüş esnasında rehberin önüne geçilmemeli,, artçının arkasında kalınmamalı, alkol ve sigara kullanılmamalıdır. Organik olan çöpler, görüntü kirliliği olmayacak şekilde bir kayanın dibine bırakılabilir, ancak organik olmayan tüm çöplerimiz, kesinlikle şehre geri getirilmelidir.
Doğada hiçbir şey bırakmıyoruz, tüm çöpleri topluyor, bırakılan izleri siliyoruz. Getirdiğimiz her şeyi geri götürüyoruz.

T E M N O S Temnos (Görece Kale) Görece Köyü 6-km Kuzeyi, sınırları içinde ve Menemen’in kuzeydoğusun-daki dağlık bölgededir. Güney Aiolia’da yer alan Temnos’tan Herodotos da bahsetmekte ve kentin Klasik Dö-nem’de gelişme gösterdiği anlaşılmaktadır. Kent İ.Ö. 3. yüzyılda Pergamon topraklarına katılarak Roma hâkimiyetine girmiş ve İ.S. 9. yüzyıla kadar iskân edilmeye devam etmiştir. Temnos Araştırma Projesi, 2006 yılında, Roma III Üniversitesi’nden Giuseppe Ragone tarafından başlatılmıştır. Temnos’da yapılan Agora’nın üst terasındaki jeofizik taramaları esnasında, bazı eski kazı çukurları ile kazılmış sur duvarları veya büyük teras temelleri olduğu düşünülen kalıntılar tespit edilmiştir. Bu tespit edilen kalıntılar muhtemelen 1934 yılında P. Devambez tarafından yapılan ve yayınlanmamış kazılarından veya bu alandaki daha erken veya daha geç dönemlerde yapılmış arkeolojik çalışmalardan geriye kalan izler olmalıdırlar. Bu arkeolojik çalışmalara ait çok belirgin olmayan kayıtlardan günümüze ulaşan bilgilere göre, Osman Hamdi Bey’in XIX. yüzyılın sonlarında yaptığı sondaj kazısı ve kesin olarak tanımlanamamış Alman arkeoloğun 1938-1940 yılları arasında yaptığı arkeolojik kazı çalışmaları esnasında açmış oldukları kazı çukurlarıdır.