29 Eylül 2019 / Karaburun Manastır Köyü Çullu Doğa Yürüyüşü

r

Merhaba sevgili Olympos’ lular,
Olympos Dağcılık Kulübü olarak, 29 Eylül pazar günü, Karaburun Manastır Köyü Çullu parkurunda yürüyeceğiz.

Yürüyüşe Karaburun’dan başlayacağız. Arkamızda Karaburun manzarası eşliğinde, zigzag patika yollar izleyerek , yaklaşık 380 metre irtifa yapacağız ve Manastır Köyüne çıkacağız. Sonra civa madeni tarafından Karaburun’a geri döneceğiz.Akşam çay, kahve içmek, balık yemek ya da denize girmek için Kaynarpınar’da mola vereceğiz.
Havalar halen yazdan kalma .Şapka , güneş kremi ve güneş gözlüğü getirmeyi unutmayınız. Ayrıca Kaynarpınar’da denize girme imkanı olabilir, denize girmek isteyenler mayosunu getirmeyi unutmasın.

Kahvaltımızı Karaburun’da yapacağız. Öğle yemeğimiz doğada, kendi getirdiklerimiz ile olacaktır.

Karşıyaka servisimiz, saat 07:10 da Karşıyaka Girne Caddesinden geçerek, Bostanlı camisine gelecek. Saat 07.15 te Bostanlı camisinden hareket ederek, Karşıyaka iskeleye gelecek, saat 07.30’da Karşıyaka iskeleden hareket edecektir.

2.aracımız, Bornova Hükümet Konağı önünden, saat 07.30’da hareket edecek olup, Mustafa Kemal Bulvarından, geçerek, Konak’a gelecektir.Araçlarımız Konak’tan saat 08.00’de Konak Pıer ile iskele arasındaki otobüs duraklarından hareket edecektir.

Araçlarımız saat 08.15’te Üçkuyular meydanda, benzinlik yakınındaki otobüs duraklarından geçerek, otoban üzeri devam edecektir.

Araç organizasyonu açısından gelmek isteyenler bineceği durak ile ile birlikte bilgi vermelidir.

Daima, sevgiyle, dostlukla kalın….

İletişim: İlhan Efe Tel: 532 442 30 83

Önemli Uyarılar:Yürüyüşe katılacak arkadaşlar, ayakkabınızın yürüyüş için uygun olmasına dikkat etmelisiniz. Ayak bileğinizi saran, esnek, rahat ve mümkünse tabanı kalın bir ayakkabı olmalıdır. Yürüyüşte kullandığınız giysilerinizin çabuk kuruyan, hafif , az yer tutan termal giysiler olması önemlidir. Dar, geç kuruyan pamuklu giysiler yürüyüşte sizi rahatsız eder. Yürüyüş sırasında vü-cut ısımız yükseldiği için, hava soğuk bile olsa, kalın giysiler ile yürümek zorlaşır. Dolayısıyla, olabildiğince katmanlı giyinmeli, terledikçe katmanı azaltmalısınız. Yürüyüşte kullandığınız çantanın, omuzlarınızı acıtmayacak, dengenizi bozmayacak dağ çantası olması önemlidir. Mevsime göre çantamızda yedek giysi,yedek çorap, yağmurluk, kafa lambası, yara bantı düdük,tozluk, güneş gözlüğü, güneş kremi olmalıdır. Yürüyüşlerde öğle yemeğimizi doğada yediğimiz için, herkes kendi yiyeceğini , içeceğini kendisi getirmelidir. Gidilen rotadaki su durumuna göre yeterli miktar-da suyunuz kesinlikle olmalıdır. Yemek molasına kadar, kaybedeceğiniz enerjiyi karşılamak için yanınızda kuru üzüm, kuru kayısı gibi atıştırmalıklar bulundurmanızı öneririz. Yürüyüş esnasında rehberin önüne geçilmemeli,, artçının arkasında kalınmamalı, alkol ve sigara kullanılmamalıdır. Organik olan çöpler, görüntü kirliliği olmayacak şekilde bir kayanın dibine bırakılabilir, ancak organik olmayan tüm çöplerimiz, kesinlikle şehre geri getirilmelidir. Doğada hiçbir şey bırakmıyoruz, tüm çöpleri topluyor, bırakılan izleri siliyoruz. Getirdiğimiz her şeyi geri götürüyoruz.